corporate

McDonald's South Whangarei

McDonald's South Whangarei

Whangarei

2017

Developed by Commercial Centres (Southend) Ltd in conjunction with McDonald’s Restaurants (NZ) Ltd, this new restaurant is located in Raumanga at the southern entrance to Whangarei. The surrounding landscape of the site informed the design through the material palette which includes natural stained cedar, stone and corten steel. The landscaped corten steel retaining wall steps down from the building platform to address the pedestrian path and highway with a planted rain garden at the rear of the site. Exterior LED feature lighting strips, and buried uplights washing the retaining walls, successfully create a visual presence during the night time. The focal point of the interior is the playground standing over 5 metres high and framed by the white ribbon and enclosed by full height glazing.